Couperosebehandeling

Couperose is een vervelende, maar ongevaarlijke  huidaandoening. Couperose zit vaak rond de neus en wangen, maar kan zeker ook voorkomen op de kin en voorhoofd. De opperhuid van het gezicht bevat veel zeer kleine bloedvaatjes, die onder normale omstandigheden gesloten zijn.

Bij temperatuursverandering, inspanningen en stress kunnen deze vaatjes uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur ontstaat.

 

Bij iemand die gevoelig is voor couperose zetten de haarvaatjes soms ook uit onder invloed van bijvoorbeeld warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden en alcohol. Na een tijdje blijven de haarvaatjes continu uitgezet. Dit verklaart de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gezicht. Couperose is dus een toename van die kleine bloedvaatjes.

 

Hoe deze toename van de bloedvaatjes ontstaat, is niet geheel bekend. Vaak is het erfelijk bepaald. Ook kan couperose een gevolg zijn van rosacea, een veelvoorkomende ontstekingsreactie van de huid. Maar in veel gevallen treedt couperose spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen.

 

Wij behandelen couperose op verschillende manieren, afhankelijk van uw gezondheid, de hoeveelheid couperose kunnen we kiezen tussen een laserbehandeling met de 532 nm Diodelaser en een behandeling met coagulatie.

 

Voor meer informatie over deze behandeling, of voor het maken van een afspraak, kunt u contact met ons opnemen.