Lymf Taping


Het Tapen van de lymfe is zeer geschrikt om de lymfdrainage mee te ondersteunen. De speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid en kan met een speciale techniek worden aangelegd, zodat lymfevocht versneld kan worden afgevoerd.

 

De tape wordt in smalle stroken aangelegd vanaf een gekozen afvoergebied naar het gebied met een ophoping van lymfevocht, waardoor de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd kan worden. Hierbij wordt de huid op rek gebracht en de tape zonder aanvullende rek aangebracht.

 

Onder de tape ontstaat een drukverlaging, waardoor de initiële lymfevaatjes beter kunnen openen. Het dichte netwerk van lymfvaatjes in deze laag kan door het drukverschil vocht uit het omringende weefsel opnemen.


Onder de tape wordt lymfevocht gemakkelijk opgenomen, dit zorgt voor een beter lymftransport naar de grotere lymfvaten. De drukverschillen tussen de stroken tape stimuleren daarbij de lymfafvoer nog eens extra. Tijdens beweging is er bovendien sprake van een micromassage-effect.

 

Het effect van Lymf Taping vindt vooral plaats in de bovenste laag van de huid, terwijl met Manuele Lymf Drainage ook diepere handgrepen kunnen worden toegepast.
De Manuele Lymf Drainage werkt zo als voorbereiding voor een effectieve Lymf Taping behandeling, waarbij CureTape® zorgt voor 24-uurs-drainage.

 

Lymf Taping kan toegepast worden bij: 

Littekentherapie: bij fibrotisch (verhard) weefsel en (verkleefde) littekens wordt met smalle strookjes lymftape een raster over het litteken geplakt. Door de strookjes met rek op het litteken te plakken wordt het litteken als het ware uit het weefsel omhoog getild. Tevens wordt de nieuwvorming van lymfevaatjes onder het litteken op deze wijze gestimuleerd.

 

 

Lymfoedeem: lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd. Lymfoedeem ontstaat wanneer de transportcapaciteit voor de afvoer van de lymfe niet toereikend is; dus als er sprake is van mechanische insufficiëntie.

De lymftape wordt op het oedemateus gebied of het litteken aangebracht, vervolgens blijft de tape ongeveer een week tot 10 dagen zitten. U kunt met de tape onder de douche.

 

Tevens zijn er nog vele andere behandelmogelijkheden waarbij de tape kan worden toegepast. Denk aan; hooikoortsklachten, C.O.P.D klachten, misselijkheid ( door chemotherapie) en menstruatieklachten.

 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.